BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS»

Cinta????

Suatu hari......

Cinta bertaNya KepaDa PersaHabaTan,
"Mengapa engKau DipErLukaN,,..sedangkan MereKa Dah Ada Aku???????

Lalu...
Persahabatan Pun MenjawAb,
"SebaB, Aku BeriKan MereKa SeNyumaN ketiKa Kau beriKan KekEceWaaN..."

Hargai rakan anda ... Hargai juga DIA .

Impian Si Cinderella ~

Assalamualaikum... Anneoyonghaseyo!
Salam sejahtera .. This is Cyra RaracesLzy's blog .. Keep scrolling down this page .....

Ini ialah blog Cyra di mana terdapat antara novel and single story yang dihasilkan oleh Cyra sendiri. Untuk mengetahui lebih lanjut, sila klik My Novels... Semua sinopsis novel and single story Cyra ada kat situ. Klik Klik Klik!

Saturday, 27 September 2014

Dua characters

Aku ada dua watak kot... the one who is really shy, quiet girl... and the other one is really talkative, funny girl...
I wanna be myself ! But both are myself.....
I used to be a quiet girl... but then, i become a very talkative one.
And now... my two personality happen both ... i don't know what happening to me... ya, it's really normal ... maybe i just can't find friends that really match with me... not because of those are bad.. they're good enough... but aku tak ngam dgn mereka.... sangat..

Friday, 26 September 2014

Fly over

Okey.. nanti dulu cite pasal u k...
Sekarang ni , i feel very very down... just becaise i can't speak english.... and having so nervous when public speaking, people do look down upon me... they look very down... hurmm.... i'm tired.. all of my life.. people do look me like that..... I want someone near me, understand me....
I wanna control my nervousness.. I want to having such a great time here... I wanna have my confidence... i know they are very2 clever.. compared to me.. nothing.. hey, it just because biology is not my profession... i do love it, but i don't like it... My brain, my soul, my heart are not in biology.. I love mathematics... .  If they are in my place, i'm sure they are not good enough actually... berlagak je lebih... and i hate those people... mentang2 lah u guys expert on what we are learning right now... uolls boleh cakap lah... stand right there... I will stand up and go to the front of u... don't look down  upon me.. I'll show u the great Syahira who are standing just behind u ....

Saturday, 16 August 2014

Abang saye . .

Aku ada seorang kawan ... dia tinggi ... gentleman orangnye.. aku Suka sikapnya .. aku suka kawan dengannya .... Aku gembira bile dengannya .. Aku sayang kat dia .  aku respect dia as my own brother .... Aku happy bile dgn dia.. Dia caring , penyayang , baik ,. Mesti dia sayang aku as adik dia jugak kan ? Malangnya, kita bakal jarang berjumpa starting today ....... Cyra sedihh laa.. nak beepisah dgn dia .. abg kesayangan ..
But, Hopefully, we will meet again, brother . I need u . If I have a brother, I want a brother just like u . I love u .

Monday, 28 July 2014

Ego? Not sure .

Kalau ego terlalu tinggi .... Nak mengaku sayang pun susah ...
Masih main tarik tali ...
Apalah aku niyh .
Maybe sebab ,, aku tak ready ..
And masih mengharapkan suatu cinta yg tak pasti daripada seseorang .....

Saturday, 19 July 2014

Dia kawan yg baik ..

First of all ..
Aku nak cerita tentang seorang sahabat , yang bagi aku baik sangat ...
Pada ketika ni, aku banyak salah faham dekat dia, tapi pada masa yang sama, aku menafikan segala salah faham aku padanya ...
Aku harap, satu hari nanti, akan terungkai segala persoalan yang wujud dalam kepala otak aku .
And today is the day .. where he came and apologized. He said sorry for hurting me .. and yes, i'm hurt . But , i'm not hurt because of what he did say . But, i'm hurt because i thought i lost a friend... i really appreciate him ... I love my friends...
Rasa sayang dengan rasa suka atau cinta adalah sesuatu yang berbeza  .. Sayang aku padanya, hanya sayang sbg seorang kawan , and boleh kata mcm adik beradik  ...
Hari ni jugak, aku rasa, aku takpatut saksikan sesuatu yg berkaitan dengannya.. Aku tau, dia mesti malu ... mcmmana aku xsuke dipermalukan, mcm tu jugaklah aku xsuke memalukan org... secara langsung atau tak langsung... dia seorang kwn yg baik... everything he does, always for his friend.. and aku pun ade gak jadi mangsanya.. sbb kawan dia la ... aku respect dia ... that's why i want to know him closer  ... nak tau cerita dia... Aku kesian kan dia ... pasal keluarge dia ... kerja, kawan, .. evrything laa... tapi, aku xnmpk dia mengeluh pun ... kalau lah aku boleh tolong dia... i wish i could...

Friday, 11 July 2014

Kebenaran terbongkar jugak akhirnya

Tak sangka tak sangka tak sangka....
Orang yang aku berkawan sekarang ni, sebenarnya orang yg pernah aku kenal suatu ketika dulu..(kira2 6 tahun lepas).
Aku takpernah tengok muka dia ... gambaran aku padanya dulu, hanya sekadar agak2 je,, (maybe dia tinggi kot ..?.)
Aku kenal dia masa form 1,( xingat macam mana boleh mulakan perkenalan), tapi,, Kami berkomunikasi di atas meja ... kebetulan tmpt duduknya sama dgn tmpt duduk aku .. yg membezakan cuma dia sesi pagi, aku sesi ptg mase tu..
So, lama2 kitorg start text .. xlama. Sekejap je. Aku taktahu mcm mana kami boleh berhenti mesej n stop jdi kawan . .. sampailah hari ni ..
Tengah2 borak dgn dia,, tiba2 tersebut namanya... and recall kenangan dulu.. bila aku tanya satu persatu .. ternyata dialah orgnya ... haha .. hebat sungguh takdir Allah .. Dia temukan aku Dgn seseorang yg aku betul2 nak jumpa dulu .. Benarlah, jika sedalam mana pun kita cuba sembunyikan sesuatu kebenaran, pasti ada harinya ia akan terbongkar jua .. cewahh .. ayat ..
Anyway, it such a great meeting with him ...
Taksangka ..

Wednesday, 9 July 2014

Serba salah nak kawan

Serba salah dibuatnya niyh...
Aku anggap dia sebagai adik2 je .... tapi, lagak dia tu, mcm suka kat aku je ... Yela, mcm2 dia offer kat aku.. gitar, jam tangan, baju, kfc, coklat, .. kalo boleh, semua benda nak bagi kat aku ... Aku dah pelik dah dgn budak ni .. perangai dia mmg mcm budak2.. Aku layankan je dia .. risau gak kalau2 dia ada feeling kat aku ... Aku yg serba salah nak kawan dgn dia ... Dia budak yang baik .. (boleh laa) dia suka menyendeng kat aku ... budaknya suka teddy bear.. comel2 je ... dia murah dgn senyuman .. tak pernah lekang dgn senyuman . Cuma ada satu hari, yg buat dia x senyum.. time nmpk aku buka dgn sorang kawan lelaki aku .. serius gile time tu .. aku pun satu, risau dy jdi cmtu .. konon nak tenangkan dia ..
Skrg ni, aku yg risau .. takut kalau2 dia suka kat aku .. takkan aku kena buat cara tu pulak ..? kesian lak kat dia nty.. takut dia akn kata aku mainkan dia.. tp aku xpernah menjanjikan apa2 dgn dia .. dia nampak mcm kosong ... aku nak tolong dia ... aku kesian tgk diaa ...

Monday, 7 July 2014

Nak berkawan pun Susah .

Bukan nak perasan ,, tapi sejak aku kerja ni, ramai pulak yg simpan perasaan trhadap aku .. I don't know why .. I bukannya cantik punn ... Aku bagitahu ni, bukan nak show off ape.. Aku tak bangga bila dapat tahu ramai org suka dekat aku ... Sebab akan timbul masalah dan menjadikan aku susah nak berkawan dgn orang ... buatkan aku jadi bualan mulut orang .. and many things. Aku suka berkawan ..sangat suka berkawan .. tapi, bile someone do have feelings towards me, aku tak boleh nak berkawan dgn dia sangat2. Because i'm afraid, aku terbagi harapan dkt mereka.. Terpakselah aku layan dorg biase2 je .. and 1 more thing, budak2 memang taksuka tgk aku rapat dgn sesiapa .. mereka sllu akan ckp dgn aku, nasihat bagai utk hati2 dgn org2 tu ... Yes, thank you for the information .. aku rapat dgn mereka semua tu pun just because I want to have friends.. Aku taknak timbulkan sebarang masalah atau permainkan perasaan org ....
Apa yang aku dah buat??
Seseorang pernah berkata, u have something special inside u which u don't realize about it... dia jugak pernah pesan, jgn buka ruang utk mereka yg kau cmfirm taksuka dkt dia.. cepat2 tutup ruang tu..
"tak terima tapi tak tolak" .. sekembalinya aku di the store,, aku rase, aku masih gagal utk cari makna semua tu...
What donit means actually?

Saturday, 5 July 2014

I hurt u

I know ..... You are hurting because of me ... i'm sorry .. truthfully, I never want this to be happened....
You such a precious friend to me ... I want to be friend with u ... All I want is you to get back with me ... So, we can laugh together, doing things together , and talk together ...I wish everything can be clear as soon as possible ....it's been 4 days since u talk to me ..... Sorry my friend .. I didn't mean it ..

Thursday, 3 July 2014

It's my fault

Yes, i know, it is my fault .
This blog is especially for me...
But someone has read it, and misunderstanding ... As I said, it is too early... and because of that, I have too clear the misunderstand ..
Memang lah aku pernah cakap aku suka dia , syok kat dia ...
But, people's heart can change in the blink of eyes ... lagi2 kalau yg baru2 lagi ....
And yes, as I know him closer,, he's not my style anymore .. Banyak yg aku taksuka dalam dirinya ...
Dia dah janji untuk tak usha blog aku lagi ..... but if he does again,, he break his promise ..and surely be rejected by me   ..
Sorry ... it's too early ...
And it's my fault because posting yg mengarut2 dlm niyh ....

Tuesday, 1 July 2014

"Great!"

Bodohlah kau niyh cyra ...
You should not reveal your very early feelings.... you really know it might be change.. and now what??
You only make people misunderstand about you.. Yet, u may get the title of drama queen ... is it what you want???
Giving false hope to people who like you.....? you are the jerk ... ....
people may thought on what they heard is true .....
And again ...
Welldone syahira ...
You really did a "great" job !....
:-(

Monday, 30 June 2014

For this morning ..

Morning .. Pagi ni, cyra otw nak gi kerja .. and abah pasang lagu .. and the first song play is ,,

-Aku Suka Dia by Ainan Tasnim-

Aku lihat dia disana
Aku ingin mendekatinya
Aku cuba menghampirinya
Lalu aku menyapa dia
Dia pun membuka bicara
Dan aku mulai mengenalnya
Kita mulai bermain mata
Mula timbul rasa bahagia
Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu
Kekadang hati ku bertanya
Adakah dia dah berpunya
Kerana diriku berasa
Aku jatuh hati padanya
Aku ingin memilikinya
Aku ingin menjaga dia
Aku ingin mencinta dia
Aku ingin hidup dengannya
Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu
Mungkinkah aku, kan berjumpa dengannya
Untuk meluahkan rasa
Mungkinkah aku, kan berdiam diri saja
Menunggu cinta darinya
Ku terima satu nota darimu
Yang tertulis ‘Aku suka kamu’
Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu
Akhirnya kini ku kan mampu ceria
Diriku sangat gembira
Akhirnya kini, aku mulai bahagia
Menerima cinta darinya
Aku suka dia

:-)

Saturday, 28 June 2014

Still wait ~

Sepanjang hidup , aku xpernah rasa berdebar tahap maximum sampai lemah jantung .. baru kali ni aku rasa macam tu .... and i can't control it... the feeling...  it's actually beautiful .. Mama  kata, kalau kita jumpa seseorang yg boleh menyebabkan nervous yg melampau.. or berdebar thap 21  , bermakna itu adalah jodoh kite.. dan apa yang aku rasakan sekarang ni... aku rasa, itu yg mama maksudkan ... perasaan itu kot. If what she said is true ... I hope there will be a better future for me ...
Again.. that phrase ..because i really want to end up my untrusted heart.. I want to trust someone....and I still wait for my future great gentleman .. cewahhh ... when the time comes, I will know ...

Thursday, 26 June 2014

My heart ...?

Ya Allah .. Aku taknak bercinta lagi ... kerana aku tahu rasa sakitnya terluka ketika bercinta itu.... Pernah sekali dia tinggalkan aku tanpa ada alasan yg kukuh sdgkan aku cinta mati dgn dia...
TApi, aku tetap mencari bakal suami jika dia benar2 dijodohkan untuk aku.
Tatkala kini, aku bertemu dgn seseorang .. yg sama dgn ciri2 idaman aku ...
Benda pertama yg buat aku syok kat dia,, sebab dia jaga solatnya, dia jaga batas pergaulannya.. si dia yg kurang bercakap dn bergaul,, . Dia hensem(boleh laa) ..sweet gitu...terus terang,, aku suka sifat dia... dia berjaya ... memanglah dia hebat.....but its still early.. I hope there's better future for me now..i really don't want to get hurt... i'm scared.. very scared...

Saturday, 7 June 2014

Pilihan antara dua .

Bingung .. aku bingung.... Walaupun aku beroleh keputusan yg cemerlang dlm pspm 2 baru2 niyh,, aku xsebahagia yg semua org fikirkan .... Aku mula bingung soal kos yg bakal aku pilih di universiti nty.... Yg pasti, dgn keputusan ni, aku bebas pilih apa2 saja yg aku mahukan .... tapi..... mereka nak aku jadi doktor .. amek jurusan perubatan .. yg ada bio ... terus terang, aku xminat bio ... aku xnak jadi doktor ! Aku nk bende yg aku minat.. even lari drp jurusan aku.... sbb aku nak buat bnde yg aku minat ... tapi, apa yg aku minat, xdpt sokongan drp mereka  . Aku sedih.. aku perlukan sokongan drp dorg... so, aku buat keputusan utk pilih medic ... tapi, aku ase terluka ...... aku nak nagis rasanya.. terpaksa tahan ... sekarang ni, aku masih fikir.. perlukah aku ikut ckp dorg demi utk dptkn sokongan ... atau, ikut je naluri hati aku ......... sbb ni hidup aku ... Aku yg tak yakin pada diri.... sbb tu jadi mcm niyh.... ya Allah ... tolonglah aku .........

Wednesday, 28 May 2014

Ego

Disebabkan ego aku yg terlalu tinggi... AKu nak buat baik dgn org pun susah walaupun aku nak buat baik ... Orang yg ego tinggi ni, dia takkan buat baik kat depan org tu ...  tapi dlm diam2 je ... and takkan sebut2 kebaikan dia tu .. tapi dlm diam, mengharap jugak org tu tahu yg dia dah buat something yg baik kat org tu . . Lagisatu kalau dia sygkan seseorang ... pun takkan tunjukkan kasih sayang dia.. kalau boleh, dia lagi nak usik org tu ... saja buat dia marah .... kalau dah marah, rasa serba salah pulak .. nak mintak maaf takley.. sebab egonya tinggi sangat  .. Payah kan... Andainya lah ada orang yg faham aku  ............. Mesti, setiap apa yg aku buat, dia takkan marah... sebaliknya cube mendekati aku dgn cara yg baik ... and I'm waiting for this kind of man...

Tuesday, 6 May 2014

Tersepit di tgh2

Tersepit .... kalau tersepit ni semudah tersepit kat pintu,.. tau lah aku nak buat macam mana ... tapi sekrang ni masalahnye,, aku tersepit diantara tiga orang .. n aku xtau nak buat apa... Aku ... tak tahu nak back up sape .... Aku xtau nk tolong siapa ....
Mereka bertiga, adalah org yg terpenting dlm hidup aku .... aku xtau nk buat apaa .......

Monday, 5 May 2014

I don't hear u ..

I'm being to afraid to move forward... to have what i should have.. to gain what i can gain....  I am afraid about what people will say .. will criticize me ... i just can't hear them ... it will make me down ....... it will make me change my mind ..not to become what i want ... and make my decision goes wrong too ... it is worse right ? More than what i can think .... so, i decide to not hear what everyone will say ... and continue what i am decided for ... by keep it a secret ... but i dont know if what i'm doing right now is right or wrong .... how arrogant i am .... not want people know yours but still confuse about your decision.... Ya Allah .. please help me ....to make a right decision .....

Sunday, 4 May 2014

Aku wish i could forget it

Taktahu lah kenapa aku mcm gini  ... sedih dah bertempat... Aku tak tahu apa yang aku sedih kan ... Aku xtau apa yg aku patut buat   . Sedih sangat  .....
So, i decide to talk to someone .... doing things that i always do... wechat, twitter, facebook, instagram ... it doesn't mean i want everyone to know i am sad right now.. but its just a way for me to get better ... to remove this unreasonable sadness.... i'm tired... so tired ... it has been a day since i felt sad... i talk to my friend...they talking rubbish .. i get angry .. i do feel another emotions when i talk to others... and that's a bit better .. than feel sad... angry is better than sad.... so, iy just happen that way  .. i dont know...
I wish i could run away from this sadness..

Reaaly need to go... i wish i could finish my word..but next time i think ..

Wednesday, 30 April 2014

Sorry ..

Aku sedih sangat dengan kawan aku yg sorang tu ..... dia takde kesempatan nak sambung belajar sedangkan dia nak sangat belajar.... Aku tak tahu apa akan jadi kat dia... tapi aku betul2 harapkan yang terbaik utk dia... selama ni, aku pk diri sendiri je   ... aku xfikir yg dia dia perlukan seorang kawan.. kawan yg boleh bantu dia utk capai hajat dia.... dia perlukan bantuan... sekarang ni... aku xtau aku boleh tlg dia ataupun tak ..... Aku nak dia tau yg aku syg dia sgt2 ... aku betul2 rasa bersalah sbb tak ada saat  dia perlukan aku ....... post dia kat fb, yg buat aku sedar btape kejamnye aku pada dia ...
Su ..... i'm sorry .... :'(

Monday, 21 April 2014

Pspm 2

Baru habis exam BI paper 1.. seram lah esok nye exam ... Bi paper 2 and math paper 1... kedua2nya subjek yg agak tough ...... susah2.... xley cakap susah   .. kene ckp senang  ........... hehe... Ya Allah, permudahkan jgn sulitkan ..... aminn

Sunday, 20 April 2014

Dorg kenekan aku

Hebatlah korang dapat kenekan aku ... huihh  ...
SAKITnye hati kite niyh ....
Aku geram lah sangat2.....
Tapi sekejap je .... mungkin nty korg akan ingat aku ni xreti nak diajak bergurau .. tapi bukan tu masalahnye,... aku mmg xsuke lah kene usik camtu ... kene di kenekan macam tu ... saba jelaa... Sumpah aku segan gile ... kalau dh sampai buat aku segan, bermakna aku mmg xsuke ... serius ... pastu, sepatutnya aku yg merajuk, alih2 org yg kenekan aku tu yg tacing ... xley blah langsung  .... hurmmm .........

Wednesday, 9 April 2014

I let u go

Biarpun pahit .. tapi itulah yg dinamakan kenyataan  .... Susah utk aku buat keputusan ni ... Tapi nilah yg seharusnya aku buat .. sejak dari dulu lagi... mengenali dia mmg sesuatu yg sangat indah ...tapi, mencintai dia adalah satu kesilapan ... aku lebih menyakiti diri aku sendri .. tapi dia, tentulah tak rasakan apa-apa... Aku yakin pada cinta aku... tapi, aku xyakin pada cinta dia.... i know, he doesn't love me ... he even let me go just like that ... and act like nothing happened... betapa hebatnya dia..... it also my mistake for taking him as my inspiration ... Encik F .. i want u to know.. I am giving up on u ... not because I don't love u anymore.. it's because of yourself.. all this time, i thought that u were the one .. u are the one.. u always become the only one i want ..kau ad segala2 character yg aku nak ... tapi actually.. u still a human .. a man .. so, let me forget about u ... i don't want to chase u anymore.. i don't want to be your secret admire anymore... i want to build a new life.. wothout thinking of u .... It's easy for u right? so, its also can be easy for me too...

Saturday, 5 April 2014

Dont let your tears goes down..

I've being very sad these days .... feeling down .. feeling frustrated .... i'm not kind of person ...
I should be happy ... i am syahira .. the strongest hearted girl.. i cannot be weak..just because of that person .. why? Why u be like this ? please... for your own sake.. please be happy ...please  dont be sad again... don't let that guy make your tears down..... please.... please..please... :'(

Saturday, 8 March 2014

Sabar syahira .....

YA Allah ... berikanlah aku segunung kesabaran .... sesungguhnya aku betul-betul rasa nak marah ... Nak meletop dah niyh.... Kenapalah dorg buat aku macam ni ...........?? Aku bengang sangat2 .... Kalau taknak buat, xyah buat .... janganlah bagi mcm2 alasan .. Aku benci org yang mcm ni ... sendiri nakbuat, then, xbagi kerjasama pun ... sama mcm dorg2 yg lain tu.. kalau aku xgerak, dorg pun xgerak..pandai komplain tp tak pandai buat ... mengutuk je lebih... Jgn sampai aku maki korg ... sabar aku pun ade had nye ni .... pastu alih2..org lain dpt nama .. ya Allah..... bukannye aku nak sgt name tuh... tapi, dorg terime kasih kt org yg lain  ....bukan aku... sape tak kecik hati  ... Ya Allah  .. kuatkanlah semangat aku ...... janganlah biarkan aku lemah .. jgn biarkan aku dibelenggu rasa marah ... :'( :'( :'( ..
Aku dah terlalu byk bersabar .. setitik air mata xjatuh lagi utk korg ... please jgn buat aku mcm niyh ... kerja kumpulan buatlah same2..jgn lepas tgn ... jgn hrpkn sorg je .. jgn asyik2 aku je ... korg xbuat pape langsung ..bile gerakkan korg, byk pulak alasan ...... then, bile lagi? Baik aku buat sorang ....... pk lah sikit wahai kawan2 .... ..............

Friday, 28 February 2014

I am a little Mermaid

Semalam kata lain.. dan hari ni pun aku kata lain...
I want to trust him ... Maybe some might think that i am blind because I already been fooled by him ... but the fact is.. He's not lying.. He's telling the truth.. the truth that hurt me.  But i never blame him.. tak bermakne if dia cakap mcm tu, kami perlu lupekan perasaan masing2... I just love him so much... so, i can't think properly ... Seriously, I am missing him so much... i can see him.. but i can't talk with him ..i can walk beside him, but i cant hold him .. Am i really become a shadow ? Now i am realized, I am not cinderella that lived happily ever after .. i am a little mermaid who finally become a bubbles and have been disappeared from his sight... :-(

Monday, 24 February 2014

Aku fed up

Aku penat .. lelah ... aku tak ingin rasa cinta lagi.. kalaulah aku tahu ianya sesakit ini.. ya Allah... sesungguhnya cinta tak berbalas tu, memang teramat pedih...
Aku tak nak perasaan ni terlalu lama di dalam hati aku...
Ya Allah, bantulah aku untuk redha .. untuk pasrah dan hanya mengharpkan Mu utk memberikan yg terbaik untukku... aku tau skrg bukan masanya lagi...... oleh itu, jauhkanlah perasaan ini terlebih dahulu, sblm aku menemui yang terbaik untukku...

Sunday, 16 February 2014

Thanks

Today is my birthday... thanks to those who wish me birthday ... aku gembire sangat.. Tepat 12 pagi, dah kwn2 bilik, wing, nana, tasya, farah, aisyah, mira, marina, dll bwk kek dtg bilik ... terharu sangat ..!..
Thanks .....
Aku pun dapat wish dan hadiah daripada budak tu.. Hadiah yang makan dalam sangat ...
Lagi sakit rasenye .... Thanks sbb buat aku macam ni .. Hadiah birthday yg aku akan ingat sampai bile2... kenapelah kau cepat sangat mengalah? if u do not do anything, mmglah jodoh yg mcmne kau harapkan, xkn dapat ... Allah takkan ubah nasib seseorang, jika dia sendiri tak mengubahnya ..... Kalau kau fikir nak berserah je, mmg kau xkan dapat ... usaha ..that's important .. I wish i could forget u ... sakit yg kau bagi kat aku ni ... hadiah birthday yg pling hebat la... and i really know, kau xcukup matang lagi .. tingginya ego kau . Just let me forget u.... bai !

Saturday, 15 February 2014

Tak apa awak !

It's okay .. it's okay .... Do whatever you want  ... I won't disturb u ... I always keep in my mind that u are my friend... Not more than that .... But you also, must keep in your mind ... That, I always love you no matter what happened ... please keep in your mind ! When you are ready, please find me, and propose me ...
I'll be wait for you .. until that day ....
*Hope you'll read this. Encik *******

Sunday, 9 February 2014

without any feelings

Akhirnye aku gak yang cari dia... Serius.. Aku tak suke biarkan hbngan yang retak lame2.... Just be happy ... I will be friend with him with no other feelings... I will try to forget my feelings towards him ... And still, no more him ... I will do that ... Lagipun, aku tak mungkin dapat jumpa dia lagi lepas matrik nanti ... Aku taknak perasaan aku nanti , buat aku susah ... Sekarang pun dah susah ... Aku akan pergi dari Klang.. Aku nak lupekan segala2 yg pahit berlaku kat Klang .. Biarlah kenangan yg terindah, bersama aku dgn keluarga aku di tempat yg lebih baik nanti......

Termakan kata sendiri

Aku dah tak marah dia... Hurmm .. Keputusan dibuat perlulah semasa kite dlm keadaan tenang ... Bukan semasa kita sdg marah, terlalu gembire atau terlalu sedih... Masa tu, aku terlalu emosi .... Sekarang ni, aku termakan dengan kata-kata sendiri ..... hurmm..... Sorry

Saturday, 8 February 2014

No more him

Kau happy ke? Kalau aku tak ada dalam hidup kau?? Aku betul-betul nak tahu... If kau terlalu bahagia, aku tak akan ganggu kau lagi... Macam sekarang....
Aku dah takley nak luahkan pape kat kau...
Aku dah tak boleh nak cerita apa-apa dekat kau..
Aku dah tak boleh bergantung pada kau ....
And aku dah tak boleh nak jadikan kau sumber inspirasi aku lagi ......
Aku tahu apa yang kau buat ni untuk kebaikan aku jugak.. I know... But, tell me in proper way... Aku terasa mcm aku ni jahat je bile ko ckp cmtu... Truly, its really hurt me ... I don't know how to face u.. Sebab tu aku ase, baik kite buat haluan masing2... Aku dah tak tahu kau sebagai apa dalam diri aku sekarang..... Apa pun, kite tunggu jelah bile sampai waktunya ... Kalau kau sayang aku, cari aku... dan settlekan salah faham ni... If not, just let me go......

Friday, 7 February 2014

Hancur hati

Hati aku hancur .. Sakitnya ......
Aku nak berhenti cerita pasal dia... Aku taknak ada apa-apa perasaan kat dia... Sebab ianya sangat menyakitkan .... Sangat-sangat ...
Aku nak jauhkan diri aku dengan dia .... Aku nak lupekan dia...
And thats my decision.. Aku nak hidup mcm mula2 aku kat matrik... Hidup tanpa dia.. Dan tak ada dia...
Tak apa cyra... Kalau ada jodoh tu, adalah .... Terima segala ketentuan Allah k?? Jangan sedih ... jangan nangis ... Insha Allah .. There's a bright future in front of u ....
Let Allah tentukan segala2nya k ?

Thursday, 6 February 2014

Musuh ketat aku : "susu cair"

Hohoho...
Rupa-rupanya, aku sakit separuh mati tu sebab alergi ..
Aku terlupe aku alergi kepada susu cair/susu lemak manis/susu yg buat air tu lahh.. ...
The day before i felt sick, I eat something that contain "susu cair" .. and i didn't expect that hasilnya akan jadi seteruk ini ....
Now, since i have discover the truth... Aku kena jaga makan aku baik2.. anything with milk, kene jauhkan .. Aku taknak sakit lagi ... Menderita seyh ... bukan sehari , tapi tiga, empat hari.. I can't bear it....
Its really hurt ... So, becareful syahira ... The thing that almost kill u is "susu cair" .. Musuh ketat aku sekarang adalah susu cair ...

Tuesday, 4 February 2014

Sakit .....!

Hari ni Allah uji aku dengan kesakitan yang teramat sangat dari dalam perut aku...
JIka kesakitan ini Kau dtgkn utk mghapuskan dosa-dosaku, aku redha ya Allah .. Namun, Kau perkuatkanlah semangat aku agar aku dapat menempuhi ujianMu ini dengan tabah ... Sesungguhnya, aku insan yang lemah ....

Kenapa dgn aku actually ? Aku betul-betul nk tau what i am suffering to? Tadi pegi jumpa doktor .. lama dia fikir .... Dia pun konfius ..
Aku harap aku xde pape .. Aku sehat2 je ... cuma hari ni Dia nk uji aku .. Nak tgk tahap kesabaran aku ...
Aku redha.. Jika masa aku dah sampai pun, aku redha..

Tiba2, aku terfikir .. Apa yg aku rasai tu bg aku sangat sakit .. Tapi azab kubur mesti lagi pedih .... ya Allah, selamatkanlah aku dari seksa kubur ... dari seksa api neraka ..:'(
# muhasabah diri syahira ..

Friday, 31 January 2014

Bengang

Aku penat tau tak... alih2, dia main-mainkan aku pulak ....
Memanglah aku ase "happy" gile kan...
Saba jelah dgn budak niyh...
Err ... Tinggalkan aku camtu je pulak tu...
Hurmm.. k fine .. bai !

Tacink !!

Nak cakap macam mana ehh ...
Dah memang aku niyh kuat sangat tacing.. sikit2 dah terase.. lagi2 kalau dia tu buat... Even kadang2 dia tak salah pun aku dah terase...
Hurmm... trying to control my feelingS .... Aku taknak nanti, dia akan fedup dgn aku... Yela, even kitorg ni "kawan" .. Tak mustahil kalau dia nak tinggalkan kawan dia niyh kalau dah perangai kwn dia cmni kan....
Aku kecik hati bile dia tak reply text aku ... Lagi2 bile dpt tau, dia tak cek fon langsung... . Tak tahu ke aku akan text dia? Even busy pun.. at least cek laa.. lame kot aku tunggu dia..sampai hati dia buat aku cmni.. Aku tacing ni pun, bukannye dia tahu.. Kalau tau pun.. maybe dia akn stop text aku sampai aku okey balik.. Harapanlah kalau nak di"pujuk" tu... Hurmm... fine..

Monday, 27 January 2014

gonna Gain my strength back

Semakin hari, aku makin sayang pada dia ....
Dia penguat semangat aku....
Aku akan usaha lebih supaya dapat setanding dengan dia    ....
Kalau dia boleh buat, aku pun boleh ....
Yakin pada diri kau cyra...
Dapatkan semangat kau balik...
Sama macam dulu2 kau usha dia dari jauh  ..
Sebabkan nak dia perasan kewujudan kau, kau usaha 100x daripada biase...
Aku nak sama-sama berjaya dengan dia....Jadilah umat Nabi Muhammad saw yang cemerlang dunia akhirat..
Okey, sekarang fokus untuk exam kimia petang ni....

Sunday, 26 January 2014

What would i do without u?

Aku cepat sangat lah terase.....
Mungkin sebab hari ni aku xde mood kot....
Takde mood sebab aku tido siang tadi ... Hurmmm ....
Serius takde mood...
Ingatkan, boleh cerite kat dia... ingatkan boleh lah dia jadi sumber inspirasi aku .... Rupenya tak...
Not today ... call dia.. Rupanya, dia tido.. Dia nak demam .. So, takdapatlah nak ubat hati aku niyh ....
Maaf mengganggu ...
I'm crying in my heart .... Truthfully, it pain.. what would i do without u ??
Awk, cepat2 sihat tau... janganlah demam.. Nanti sape nak ubat hti saya ni?

40 KALI

Semalam dia marah sbb tak pergi surau ...
Huhu .. konon2lah aku tacing ...Tapi mmg betul2 pun   ..
Rasa tercabar dgn dia, so aku ckp pagi niyh aku akan ke surau .... qiamullail sekali  ..but don't worry, niat aku ke surau adalah betul ... bukan semata2 sbb dia..
Pagi niyh, aku sendiri terjaga pukul 3.59 pagi.. Ulang ye, 3.59 pagi ... Aku dah berhajat,, alhamdulillah..Allah permudahkan urusan aku  ...
And its time to wake the comel prince up ... Aku call.. call dan terus call sampailah dia bangun .. adelah dalam 39 kali camtu.. so aku decide.."yg ke-40 ni, kau mesti bangun." and .. i was right  .. dia angkat call ...
Yes ! Misi mengejutkan tuan putera berjaya.......
Hihi .. Comel comel je budak niyh .... terkejut bile aku ckp yg tu kali yg ke-40...
So, moral of this story last night...
#Dunia ni sementara je... kejar lah akhirat kerana ianya kekal abadi..So, rajin2 lah ke surau.. cari sebanyak mana ilmu.. Kumpul amal kebaikan byk2..
p/s to F : aku dengar nasihat kau ... Cume sentap sikit je semalam .. lagi sentap time msj terakhir kau tu..

I'm crazy about u

Pagi tadi aku jumpa dia...
Rindunya kat dia...
Aku ajar dia math ...
Study kat library ...
Aku ckp dgn dia .... Aku pegi makan dgn dia(walaupun tak makan) ..
I do many things with him ...
Pagi tu aku gembira sangat ...
Yes, I'm crazy about u... nak buat macam mana kan?

Friday, 24 January 2014

Melting ..

Dah lama sangat tak jumpe dia ....
Walaupun satu kuliah ....
Dapat tengok dari jauh je..
Hehe  .
Rabu ary tu, ada trial math ,malam ..
So, i dressed prettily* .. saje nak try style tudung baru kan ....
Dan dgn hrpn dpt lah berjmpe dgn si dia ....
But, xde rezeki mlm tu...so, aku ase frust sgt ... I told him ..
Esoknya,
Dgn rambut nye yg xterurus.. mata layu, dia pndg, n senyum kat aku ...
Ahh... Melting~~
Kenape lahh dia ni comel sangat ...?
Seharian aku senyum xhabis2..
Sume org pelik  .
Hehe.. Frust mlm tu, hilang sekelip mate je .. Hebat sumber inspirasi aku niyh..

Alhamdulillah

Alhamdulillah ... Everythings goes smooth  ...
Tiada yang perlu dirunsingkan lagi  ...
Dan all my problem solved dgn baik ......

Tuesday, 7 January 2014

Hurt ... :'(

No one know I'm hurt right now ...
But if they do know, they will pretend not to know ..
So what the point of letting them to know ?
It's hurt .. But absolutely Not about love .. About me.. About what will happened to me after that day ...
Ya Allah ... Kuatkan semangat aku ........

Sunday, 5 January 2014

Akhirnya....!

Jumpa jugak dia akhirnye.....
Putera yg busy akhirnya dapat menemui Cinderella yg kesedihan ...
Kalau dia tak jumpe aku hari ni, esok lusa taknak jumpa dia lagi dah ...
Tapi..janji tetap janji.. He's came. And make my heart fluttered again .... And my L become stronger ....
^_^

2.22 PM

Today .. At 2.22 pm but awalkan 22 minit, we will meet ...
I can't wait... Miss him so much !
Sampai sane nanti nak cover sikit excited tu .... Taknaklah tunjuk depan dia... Nanti dia nampak pulak yang aku ni suka dia sangat2.. Ecehh...
Nak study ape ye nanti ?
Ahh....
Sory, kami berjumpa bukan berbual kosong je ye ..
Kami study together .... Sweet kan ?
Pertemuan tanpa tujuan sama sekali TIDAK DIBENARKAN .... ^_~

Saturday, 4 January 2014

Pendam perasaan

Aku memang tak reti pendam perasaan ...
Aku selalu luahkan segala-galanya yang aku rasa selama ni...
Muka aku terpampang segala perasaan ... Nak sorok pon tak boleh...
Tapi... Dengan kau, aku terpaksa belajar untuk pendam perasaan ini.. Aku takkan luahkan perasaan ni... Takkan.. Sesekali TAK AKAN. Aku nak luahkan pada masa yang tepat nanti ...
Tepat dimana aku dibenarkan untuk luahkan perasaan ni..
But before that, aku kena belajar simpan sendiri.. I only allow to express my others feelings... But not that word start with letter L and another word start with M ....
Its okay ... I have this blog... Hope he will never read this...

Dia Call !

Dia call aku !
Happy nye .....^_^
Walaupun ade sesi perli2 dia dalam tu ...
Geramnye .... Tapi dalam masa yang same, aku rindu dia sangat2....
Nak je aku cakap kat dia .... Tapi tak mampu... Aku takboleh cakap...
I have to keep it from saying that to him.....
Walaupun dapat cakap sekejap, aku bersyukur sebab dia masih ingat aku lagi....
Seharian aku tak boleh buat kerja, setiap saat aku fikir dia..macam2 aku fikir pasal dia... And sekarang aku sure yg dia tak tinggalkan aku lagi... Yes.. You are my life, Firdaus..

Dia Busy

Hari ni dia busy. 
Mungkin dia busy.
Dia tak reply text yang aku hantar pagi tadi. And I'm sure he's busy. Dia tak pernah tak balas text aku. Terasa kehilangan sekarang. Yes, something that should be done have missing. Something inside my heart is missing. Sakitnya... I'm not blaming him. Tak sikit pun. Aku faham. Tapi aku tak boleh kalau tak ada dia. Dah seminggu tak jumpa dia. Ya, kami satu kuliah. Tapi kami tak pernah bertegur. DIa duduk sangat jauh dengan aku. Lepas kuliah, kami ikut haluan masing-masing. No conversation at all. That's why I feel like losing him. I need him by my side. Kalau boleh, 24 jam nak dia depan mata. Yet I know it's impossible. That's why I'm hurt. 
Esok, dia janji nak jumpa aku. Aku harap tak adalah yang menghalang kami untuk berjumpa. Aku perlukan dia... 
Macam sekarang ni, sehari tak nampak pun batang hidung dia. Tak text pun. Rindu. Tak pernah aku jadi macam ni bila aku sukakan seseorang. Tak tahulah apa jadi kat aku lepas habis Matrik ni.. Entah dapat bertahan ke tak kalau tak jumpa dia walau sehari pun.

Thursday, 2 January 2014

Aku Cinderella

Ya Allah .... Aku rindukan dia .....
Aku seperti Cinderella ....
Tepat pukul 12 mlm, Cinderella perlu keluar dari istana sebelum dia bertukar menjadi Cinderella yg hodoh kembali ...
Berlari dan tidak sengaja meninggalkan sebelah kasut kacanya...

Tapi ....
Tak lama lepas tu,
Si putera berjaya menemui pemilik kasut kaca tersebut, ...

Dia call .. .. Ingatkan betul2 dah jadi Cinderella..
^_^
But i'm glad knowing him..
I'm glad knowing him by my side.. I'm really grateful have him by my side.. I'm really happy as I already found my prince ...


Get your own Digital Clock