BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS»

Cinta????

Suatu hari......

Cinta bertaNya KepaDa PersaHabaTan,
"Mengapa engKau DipErLukaN,,..sedangkan MereKa Dah Ada Aku???????

Lalu...
Persahabatan Pun MenjawAb,
"SebaB, Aku BeriKan MereKa SeNyumaN ketiKa Kau beriKan KekEceWaaN..."

Hargai rakan anda ... Hargai juga DIA .

Impian Si Cinderella ~

Assalamualaikum... Anneoyonghaseyo!
Salam sejahtera .. This is Cyra RaracesLzy's blog .. Keep scrolling down this page .....

Ini ialah blog Cyra di mana terdapat antara novel and single story yang dihasilkan oleh Cyra sendiri. Untuk mengetahui lebih lanjut, sila klik My Novels... Semua sinopsis novel and single story Cyra ada kat situ. Klik Klik Klik!

Monday, 30 June 2014

For this morning ..

Morning .. Pagi ni, cyra otw nak gi kerja .. and abah pasang lagu .. and the first song play is ,,

-Aku Suka Dia by Ainan Tasnim-

Aku lihat dia disana
Aku ingin mendekatinya
Aku cuba menghampirinya
Lalu aku menyapa dia
Dia pun membuka bicara
Dan aku mulai mengenalnya
Kita mulai bermain mata
Mula timbul rasa bahagia
Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu
Kekadang hati ku bertanya
Adakah dia dah berpunya
Kerana diriku berasa
Aku jatuh hati padanya
Aku ingin memilikinya
Aku ingin menjaga dia
Aku ingin mencinta dia
Aku ingin hidup dengannya
Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu
Mungkinkah aku, kan berjumpa dengannya
Untuk meluahkan rasa
Mungkinkah aku, kan berdiam diri saja
Menunggu cinta darinya
Ku terima satu nota darimu
Yang tertulis ‘Aku suka kamu’
Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu
Akhirnya kini ku kan mampu ceria
Diriku sangat gembira
Akhirnya kini, aku mulai bahagia
Menerima cinta darinya
Aku suka dia

:-)

Saturday, 28 June 2014

Still wait ~

Sepanjang hidup , aku xpernah rasa berdebar tahap maximum sampai lemah jantung .. baru kali ni aku rasa macam tu .... and i can't control it... the feeling...  it's actually beautiful .. Mama  kata, kalau kita jumpa seseorang yg boleh menyebabkan nervous yg melampau.. or berdebar thap 21  , bermakna itu adalah jodoh kite.. dan apa yang aku rasakan sekarang ni... aku rasa, itu yg mama maksudkan ... perasaan itu kot. If what she said is true ... I hope there will be a better future for me ...
Again.. that phrase ..because i really want to end up my untrusted heart.. I want to trust someone....and I still wait for my future great gentleman .. cewahhh ... when the time comes, I will know ...

Thursday, 26 June 2014

My heart ...?

Ya Allah .. Aku taknak bercinta lagi ... kerana aku tahu rasa sakitnya terluka ketika bercinta itu.... Pernah sekali dia tinggalkan aku tanpa ada alasan yg kukuh sdgkan aku cinta mati dgn dia...
TApi, aku tetap mencari bakal suami jika dia benar2 dijodohkan untuk aku.
Tatkala kini, aku bertemu dgn seseorang .. yg sama dgn ciri2 idaman aku ...
Benda pertama yg buat aku syok kat dia,, sebab dia jaga solatnya, dia jaga batas pergaulannya.. si dia yg kurang bercakap dn bergaul,, . Dia hensem(boleh laa) ..sweet gitu...terus terang,, aku suka sifat dia... dia berjaya ... memanglah dia hebat.....but its still early.. I hope there's better future for me now..i really don't want to get hurt... i'm scared.. very scared...

Saturday, 7 June 2014

Pilihan antara dua .

Bingung .. aku bingung.... Walaupun aku beroleh keputusan yg cemerlang dlm pspm 2 baru2 niyh,, aku xsebahagia yg semua org fikirkan .... Aku mula bingung soal kos yg bakal aku pilih di universiti nty.... Yg pasti, dgn keputusan ni, aku bebas pilih apa2 saja yg aku mahukan .... tapi..... mereka nak aku jadi doktor .. amek jurusan perubatan .. yg ada bio ... terus terang, aku xminat bio ... aku xnak jadi doktor ! Aku nk bende yg aku minat.. even lari drp jurusan aku.... sbb aku nak buat bnde yg aku minat ... tapi, apa yg aku minat, xdpt sokongan drp mereka  . Aku sedih.. aku perlukan sokongan drp dorg... so, aku buat keputusan utk pilih medic ... tapi, aku ase terluka ...... aku nak nagis rasanya.. terpaksa tahan ... sekarang ni, aku masih fikir.. perlukah aku ikut ckp dorg demi utk dptkn sokongan ... atau, ikut je naluri hati aku ......... sbb ni hidup aku ... Aku yg tak yakin pada diri.... sbb tu jadi mcm niyh.... ya Allah ... tolonglah aku .........


Get your own Digital Clock